“Be sure you put your feet in the right place, then stand firm.” Abraham Lincoln
De Integratieve Coaching, Counseling en Psychotherapie is een relatief nieuw paradigma dat recht probeert te doen aan alle dimensies die ons menszijn uitmaken.
Wij werken aan de 6 mensdimensies die een sterke invloed op en een wisselwerking hebben met uw wensen, behoeften, dilemma’s en problemen. Deze 6 dimensies zijn uw gedrag, uw gevoel, uw gedachten, uw lichaam (waar in uw lichaam voelt u…), uw sociale omgeving en uw spirituele dimensie (wat geeft eigenlijk zin aan uw leven en waarvoor doet u het eigenlijk allemaal?). De integratieve werkwijze is het allernieuwste paradigma in de behandelkunde en omvat alles wat het menszijn uitmaakt.
Verder werk ik met de zogenaamde dagdroomtherapie (imaginatieve rescripting) voor de bewerking en verwerking van nog niet bewuste wensen, behoeften, dilemma’s en conflicten. Hierdoor worden al die dingen die u onbewust bezighouden en u veel energie kosten langzaam maar zeker bewust en bewerkbaar gemaakt. Hierdoor krijgt u snel (weer) grip en voelt u zich snel beter.
Door heling (integratie/fusie van onbewuste en afgesplitste aspecten) hoeft u geen energie meer te besteden om pijnlijke en niet verdraagbare aspecten onbewust te houden waardoor u zich steeds energieker gaat voelen. Door groei (sociaal- emotionele ontwikkeling) wordt de interactie met andere mensen steeds gemakkelijker waardoor uw leven steeds plezieriger wordt.
Enkele voorbeelden van de gebruikte imaginatieve beïnvloedingsprocedures zijn:
EMDR: Bij PTSS, fobieën en andere nare gevoelens kan EMDR worden ingezet waardoor dat nare gevoel verdwijnt en u snel weer grip heeft op uw dagelijks leven.
Vrije imaginaties: In uw voorstelling onderzoekt u wat u wilt ontwikkelen of wat u dat nare gevoel geeft.
Grote – Kleine – (innerlijk kind) Interventies: Vaak lopen wij als volwassen personen nog steeds rond met nare gevoelens die wij al sinds onze kindertijd kennen. Dit nare gevoel steekt steeds weer de kop op wanneer wij door bepaalde situaties of gebeurtenissen getriggerd worden. Door een zogenaamde “innerlijk kind interventie” kan dit gevoel worden aangepakt en geheeld waardoor u – als u weer getriggerd wordt – dit gevoel niet meer voelt, ontspannen blijft en passend kunt reageren.
Confrontatieve imaginaties: U gaat in uw voorstelling op zoek naar dat deel in uzelf dat zich zo naar voelt of u zo een naar gevoel geeft om dat deel onder ogen te zien, contact te maken, te helpen, te doen wat nodig is zodat dat u zich snel beter voelt.
Verschillende delen in beeld: Bij innerlijke conflicten kunt u de tegenstrijdige delen in beeld brengen (bijvoorbeeld op een imaginair podium, in een imaginair theater) en bewerken.
Zogenaamde lichaamstochten bij psychosomatische klachten: in uw voorstelling gaat u een kijkje nemen in uw lichaam en naar die plek/plekken toe waar u pijn heeft of die u niet vertrouwd.
Hypnotherapie: soms kunnen een aantal sessies Hypnose-Therapie ervoor zorgen dat u zich veel beter voelt. Als nodig kunnen wij vervolgens met andere methoden verder aan uw klachten en uw verdere heling werken.
En natuurlijk ook alle andere gangbare methoden zoals die worden toegepast in de cognitieve gedragstherapie en andere stromingen: registreren (5-G schema), psychoeducatie, cognitief-gedragstherapeutische methoden en nog veel meer.